Švestkové kuře

Potřebujeme:

500 gramů švestek, kuře, pepř, 4 lžíce koňaku, 50 gramů másla, cibule, sůl, 2 karotky, 4 šálky silného čaje

Jak na to:

Den předem namočíme švestky do čaje ochuceného koňakem. Těsně před přípravou kuřete je vyjmeme, necháme okapat a vypeckujeme. Asi polovinu švestek usekáme a naplníme jimi osolené a opepřené kuře. Otvor zašijeme, kuře vložíme do pekáčku, přidáme máslo, nakrájenou cibuli a karotku a dáme do trouby. Zapečeme, obložíme zbývajícími švestkami a dopečeme doměkka. Během pečení poléváme kuře vypečenou šťávou a podle potřeby i vodou.

Podobné recepty:

Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře, Uzené kuře, Kuře na soli