Klobásové koláčky

26.4.2012
Potřebujeme:

350 g hladké mouky, 250 g Palmarínu, 2 dcl kysané smetany, domácí klobása, 1 vejce, sýr, sůl, vajíčko na potírání

Jak na to:

Z mouky, Palmarínu, vejce, smetany a kávové lžičky soli vypracujeme těsto. Necháme ho nejlépe přes noc odpočinout v lednici. Odpočaté těsto vyválíme na tloušťku 3-4 mm. Z těsta vykrajujeme kolečka. Poklademe je na suchý plech. Každé kolečko potřeme vajíčkem, položíme na něj kolečko klobásky a opět potřeme vajíčkem. Ze zbylého těsta vykrojíme hvězdičky a ty položíme na klobásku. Zase potřeme vajíčkem a posypeme strouhaným sýrem a dáme do vyhřáté trouby.

Podobné recepty:

Klobásové koláčky, Klobásové koláčky, Klobásové koláčky, Nekynuté koláčky, Holubi podle Toulosa - Lautrec