Telecí na žampionech

Potřebujeme:

300 g telecího kýty, 300 g měkkého taveného sýra, 250 g šlehačky, 400 g čerstvých žampionů, 200 g rýže, 100 g špenátu, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 1 dcl bílého vína, olej, sůl, bílý pepř

Jak na to:

Nakrájenou cibuli a česnek orestujeme, přidáme nakrájené žampiony, po-smažíme 3 min a podlijeme vínem. Přidáme maso nakrájené na větší kostky. Osolíme, opepříme, přidáme šlehačku, tavený sýr a necháme vařit, dokud maso není měkké.
Jako přílohu si připravíme rýži, probarvené špenátem. Kopečky rýže přelijeme masem a sýrovou omáčkou a podáváme.

Podobné recepty:

Telecí maso na žampionech, Telecí plátky na žampiónech, Telecí řízky po boloňsku, Telecí panenka v sýrovém těstíčku, Telecí kotlety na modenský způsob