Telecí plátky na žampiónech

Potřebujeme:

600 g telecího masa z kýty (nakrájené na plátky), 200 g čerstvých žampiónů (očištěné, nakrájené na plátky), 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce citrónové šťávy, 1-2 lžíce sekané zelené petrželky, 4 lžíce oleje, sůl dle chuti

Jak na to:

Telecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme, lehce naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a na rozpáleném oleji prudce po obou stranách opečeme. Vyjmeme a uložíme na talíř. Na zbylém oleji po opékání masa osmahneme nakrájené žampióny, přidáme máslo utřené s moukou, zakapeme citrónovou šťávou, dobře promícháme a dle chuti osolíme. Vložíme zpět plátky masa a prohřejeme. Nakonec ozdobíme sekanou petrželkou.
Podáváme s rýží nebo vařenými brambory.

Podobné recepty:

Telecí maso na žampionech, Telecí řízky po boloňsku, Telecí kotlety na modenský způsob, Plnění telecí řízek, Telecí rolka