Telecí s jablíčky
19.6.2012

4 telecí řízky, 4 PL mouky, 4 lžíce oleje, 2 PL másla, 3 jablka, citronová šťáva, sůl a mletý bílý pepř
Salát: 2 mrkve, šťáva z 1 pomeranče, 1 PL olivového oleje, 1 PL krystalového cukru a špetka soli
Řízky naklepeme, okořeníme, poprášíme moukou a na oleji z obou stran orestujeme. Po pár minutách přidáme pokrájené, citrónovou šťávou pokapané jablka, vše zjemníme máslem a dusíme, dokud maso nezměkne. Do nastrouhané mrkve přidáme šťávu z pomeranče, olej, cukr, špetku soli a důkladně promícháme. Telecí servírujeme s dušenými jablky a mrkvovým salátem.
Podobné recepty:Telecí řízky po boloňsku, Telecí steak s červenými jablíčky, Telecí panenka v sýrovém těstíčku, Telecí kotlety na modenský způsob, Dušená telecí