Bažant na víně

31.5.2012
Potřebujeme:

1 kg mladého bažanta, 100 g anglické slaniny, 250 g čerstvých hub, 150 g malých cibulek, sůl, ⅛ l bílého vína, ⅛ l vývaru, 4 lžíce másla, 4 lžíce šlehačky

Jak na to:

Bažanta potřeme solí, obložíme slaninou a svážeme. Zahřejeme máslo v pánvi na střední teplotu, přidáme plátky slaniny a bažanta opečeme do hněda. Pak ho dáme i s výpekem do zapékací nádoby a zalijeme vývarem, který průběžně doléváme během celého pečení. Pečeme 30 - 40 min. při 180 - 200 ° C. Očištěné houby nakrájíme na malé kousky a restujeme na zpěněném másle. Oloupaná cibulky nakrájené na kolečka opečeme do zlatová. Krátce před dopečením podlijeme bažanta vínem. Výpek, který nám zůstal po upečení bažanta, necháme sevřít, pak ho smícháme se šlehačkovou smetanou, cibulí, houbami a vaříme ještě 5 - 10 min. Bažanta spolu s omáčkou podáváme s chlebem nebo vařenými bramborami.

Podobné recepty:

Plněný bažant, Bažant pečený na ovoci, Dušený bažant s jablky a ananasem, Bažant pečený s jablky, Preburdin bažant