Kuře s kysaným zelím

Potřebujeme:

20dkg anglické slaniny, 1 kg kynutého zelí, hrst cukru (8 dkg) 1 kuře, kmín, sůl
Nálev: 2 dcl červeného vína, 3 polévkové lžíce medu, 5 polévkových lžic sójové omáčky

Jak na to:

Na dno pekáče poklademe na plátky nakrájenou anglickou slaninu. Na slaninu poklademe zakysané zelí a pocukrujeme hrstí cukru. Na zelí poklademe kousky kuřete. Každý kousek osolíme a posypeme kmínem. Dáme na 15 minut zapéct do trouby. Mezitím si smícháme nálev. Po 15-ti min polijeme kuře nálevem. Dáme péct zakryté pokličkou nebo alobalem na cca. 40 minut, pak odkryjeme a pečeme ještě asi 15 minut, dokud se neudělá tmavá kůrka. Jako přílohu můžeme dát knedlík, nebo brambory či chléb.

Podobné recepty:

Nadívané kuře zalité pivem, Kuře na způsob kachny, Kuře s kysaným zelím, Kuře a la kachna, Kuře na kysaném zelí