Kuře na kysaném zelí
23.1.2012
1 středně velké kuře, 500 g kysaného zelí, 200 g jater, 4 vejce, 5 rohlíků, 1 větší cibuli, olej, vegetu, pepř, sůl
Jak na to:Kuře omyjeme, osušíme a z obou stran osolíme. Z jater, vajec, cibule a rohlíků připravíme nádivku, kterou podle chuti osolíme a opepříme. Nádivkou naplníme kuře a potřeme ho olejem a vegetou.
Kysaným zelím vysteleme pekáč, položíme na něj kuře a dáme péct do vyhřáté trouby. Pokud je zelí příliš kyselá, část vody vyždímáme. Pečeme podle velikosti kuřete 80 až 120 minut. Podle potřeby doléváme vlažnou vodou, aby se kuře nepřipeklo.
Zelí občas promícháme, aby se nepřipálila. Podáváme s vařenými brambory.
Kuře na kysaném zelí, Kuře na kysaném zelí, Kuře na kysaném zelí, Kuře na kysaném zelí, Kuře na kysaném zelí