Telecí maso se sušeným ovocem
1, 2 kg telecího masa na pečení, 1 malou mrkev, 1 malý celer, 1 malý pórek, 1 lžíce hladké mouky, 30 g másla (oleje), 2 bobkové lisy, ¼ l hovězího vývaru, 50 g sušených švestek, 50 g sušených meruněk, 60 g sušených rozinek, 1/8 sladké smetany, 1 lžičku maizeny, mletý pepř, sůl
Jak na to:Zeleninu očistěte, omyjte, nakrájejte na kostky. Maso osolte, opepřete, poprašte moukou. V pekáči zahřejte máslo (olej), maso na něm z každé strany opečte. Přidejte zeleninu a bobkové listy. Podlijte trochou vývaru, který jste připravili podle návodu na obalu. Pekáč přikryjte pokličkou a na sporáku duste při mírné teplotě asi hodinu. Přidejte švestky, meruňky, rozinky, podlijeme zbylým vývarem a dusíme ještě hodinu. Maso vyjměte z pekáče a odložte na teplé místo. Z výpeku vyberte bobkové listy, maizenu nahladko rozmíchejte ve smetaně, vmíchejte do omáčky v pekáči, krátce nechte přejít varem. Vezměte ze sporáku, podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Podobné recepty:Vepřové kotlety se sušeným ovocem, Dušená telecí, Telecí karbanátky, Telecí maso na másle, Telecí panenka v sýrovém těstíčku