Kachna na medu s vínem

Potřebujeme:

1 kachna, 2-3 jablka, sůl, trochu drceného kmínu, 2 lžíce medu, 1, 5 dl bílého nebo červeného vína

Jak na to:

Kachnu očistěte, omyjte, osušte, osolte zevnitř i zvenku a jemně posypte kmínem. Dovnitř vložte jablka pokrájené na čtvrtky, přikryjte alobalem a dejte péct do vyhřáté trouby. Víno smíchejte s medem a asi po 20 min. kachnu odkryjte, potřete medovo-vínovou směsí a pečte dál už odkrytou. Takto ji během pečení vícekrát potřete a podle potřeby podlijeme i horkou vodou. Před dopečením přidejte ještě zbylé jablka, pokrájené také na čtvrtky. Upečenou kachnu rozdělte na porce, poklademe na mísu a obložte pečenými jablky. Podávejte s červenou dušeným zelím, s knedlíkem a se šťávou z výpeku.

Podobné recepty:

Kachna na medu, Kachna na medu, Kachna na víně s pekingským zelím, Kachna dušená v zelí, Kachna s medem