Plněné vajíčka

Potřebujeme:

6 vajec, 30 g másla, sůl, 1 L hořčice (sardelové pasty), 2-3 L oleje, nebo zakysané smetany, citronová šťáva

Jak na to:

Natvrdo uvařená vejce oloupeme, po šířce rozpůlíme, vyjmeme žloutky a konce bílků trochu skrojíme. Čerstvé máslo utřeme, přidáme žloutky, sůl, hořčici, olej nebo smetanu (může být obojí), několik kapek citronové šťávy a vše spolu utřeme.
Nádivku vložíme do kapsy s ozdobnou trubičkou plníme prázdné půlky vajec. Na vrch vajíčka můžeme dát kousek rajčete, kaviáru, sardelové očko, konzervované olivy nebo sardinky.
Plněné vajíčka podáváme obložené čerstvou zeleninou jako předkrm nebo je použijeme na ozdobení studené mísy. Podáváme je se zeleninovým salátem s majonézou nebo s vlašským salátem.

Podobné recepty:

Smažené plněné palačinky, Plněné vajíčka s pažitkou, Smažené palačinky plněné mozečkem, Smaženice s droždím, Plněné palačinky žampionovou smaženicí