Telecí kotlety v sýrové kůrce

Potřebujeme:

¾ kg telecího karé, 100 g mrkve, 100 g petržele, 1 větší cibule, 200 ml masového vývaru, 4 stroužky česneku, 1 PL strouhanky, 100 g nastrouhaného tvrdého sýra, olej, pepř, sůl

Jak na to:

Odblaněno karé omyjte, osušte, osolte a opepřete mletým pepřem. Na pánvi zahřejte trochu oleje, karé na něm ze všech stran osmahneme a přeložte do pekáče. Podlijte polovinou vývaru a přikryté pečte 20 min. Maso odkryjte, přidejte očištěnou pokrájenou zeleninu, natřete prolisovaným česnekem, podlijeme zbylým vývarem, přikryjte a pečte doměkka. Během pečení polévejte výpekem a podle potřeby podlévejte vroucí vodou. Před dopečením maso odkryjte, vyberte na desku a obalte ve směsi strouhanky a sýra. Obalené maso vložte zpět do pekáče, pokapeme olejem a upečte do křupavá.

Podobné recepty:

Telecí kotlety na modenský způsob, Kotlety ve šlehačce, Telecí medailonky, Telecí kotletky s parmezánem, Jaterní vdolky