Vanilkovo - čokoládová bonboniéra

Těsto:, 250 g měkkého másla, 170 g moučkového cukru, 5 žloutků, 1 PL rumu, 120 g hladké mouky, 2 pudinky s vanilkovou příchutí, ½ lžičky prášku do pečiva, 100 g nastrouhaných mandlí, 5 bílků
Na ozdobu: 1 balení světlé polevy, 200 g marcipánu (červeného nebo přírodní obarvěte trochou potravinářské barvy)
Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, žloutky a rumem nahladko. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, pudinkovým práškem a mandlemi. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků. Těsto rozetřete v tenké vrstvě (zbytek si odložte) na vymazaný a moukou vysypaný plech (18 x 30 cm) a dejte péct na 5 min. do trouby předehřáté na 220 ° C. Na upečenou placku dejte opět tenkou vrstvu těsta a opět pečte. Tento krok opakujte tak dlouho, dokud nespotřebujete všechno těsto. Koláč nechte na plechu vychladnout, nejlépe přes noc. Potom ho nakrájejte na kostky.
Polevu a v misce ji tají ve vodní lázni. Kostky namáčejte v polevě (nebo polevu natřete štětcem) a nechte je zaschnout. Marcipán rozválejte a vykrojte srdíčka, kterými ozdobte povrch kostek.
TIP: Pokud máte troubu s grilem, můžete těsto místo pečení 5 min. grilovat.
Bonboniérový dort, Valentýnská čokoládová pěna, Linecké koláčky, Rumový dezert, Čokoládová poleva