Valentýnská čokoládová pěna

19.10.2012
Potřebujeme:

200 g mléčné čokolády (hořké), 6 vajec, 3 PL moučkového cukru, 1 smetana na šlehání, trochu Granka, čokoládová rýži na ozdobu

Jak na to:

Žloutky dobře vyšleháme s cukrem ve vodní lázni, až vznikne lehký a hustý krém. Přidejte nalámanou čokoládu, vymíchejte dohladka a hned odstavte aby se čokoláda nesrazila. Do horkého krému postupně vmíchejte tuhý sníh z bílků a po částečném vychladnutí rozdělte do sklenic. Bohatě je ozdobte šlehačkou, posypte grankem a čokoládovou rýží.
Vychlazené podávejte se sušenkami.

Podobné recepty:

Čokoládová pěna, Baskická čokoládová pěna, Pěna z lesních plodů, Čokoládová pěna, Valentýnská marmeláda