Čokoládová pěna

2.3.2011
Potřebujeme:

50 gramů hořké čokolády, 50 gramů mléčné čokolády, 750 gramů šlehačky, 50 gramů nastrouhané čokolády

Jak na to:

Čokoládu rozlámeme a svaříme se smetanou. Necháme trochu ochladit a dáme nejméně na 5 hodin (lepší je nechat přes noc) do chladničky. Čokoládovou smetanu ušleháme ručním šlehačem nebo na robotu, lehce vmícháme strouhanou čokoládu a upravíme na misky. Nejlepší přílohou k čokoládové pěně je hruškový kompot. Pěna může být také ochucena malým panákem čokoládového likéru.

Podobné recepty:

Valentýnská čokoládová pěna, Baskická čokoládová pěna, Pěna z lesních plodů, Čokoládová pěna, Čokoládová pěna