Lovecká roláda ze srnčího (jeleního) masa

27.9.2011
Potřebujeme:

1 kg srnčího (jeleního hřbetu), 4 jalovce, 2 větší cibule, 4 stroužky česneku, 120 g uzené slaniny, 125 g másla, utlučený pepř, sůl

Jak na to:

Maso vykostíme, odblaníme, omyjte, rozřežte na plát, který posypte pohmožděný jalovcem a na několik hodin odložte do chladu. Odleželé maso naklepeme, okořeníme, osolte, potřete prolisovaným česnekem, posypte na plátky nakrájenou cibulí, obložte plátky slaniny a stočte. Svažte potravinářskou nití a na rozehřátém másle dusíme přikryté ve vlastní šťávě asi 40 min. Během dušení občas obraťte. Podávejte s dušenou zeleninou a houskovým knedlíkem.

Podobné recepty:

Zvěřina na jehle, Srnčí řízky na červeném víně, Myslivecká roláda, Roláda z mletého masa, Jelení guláš