Myslivecká roláda

10.11.2011
Potřebujeme:

1000 g srnčího nebo jeleního hřbetu, 4 jalovce, 2 větší cibule, 4 stroužky česneku, 120 g uzené slaniny, utlučený pepř, sůl, 125 g másla

Jak na to:

Maso vykostíme, odblaníme, omyjeme, rozřízneme na plát, který posypeme pohmožděným jalovcem a na několik hodin odložíme do chladu. Odleželé maso naklepeme, okořeníme, posolíme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme na plátky nakrájenou cibulí, obložíme plátky slaniny a stočíme. Svážeme nití a na rozehřátém másle dusíme přikryté ve vlastní šťávě asi 40 minut. Během dušení občas obrátíme. Podáváme s dušenou zeleninou a houskovým knedlíkem.

Podobné recepty:

Myslivecká sekaná roláda, King Kong, Myslivecká roláda, Myslivecká Čalamáda, Plňená roláda