Myslivecká roláda

Potřebujeme:

25 dkg vepřového masa (kýta, plec), 50 dkg hovězího zadního masa, 5 dkg anglické slaniny, 1 cibule, 2 mrkve, 1 petržel, bobkový list, několik zrnek jalovce a pepře, voda, 1 dcl bílého vína, olej, mleté pepř, sůl

Jak na to:

Plát vepřového i hovězího masa naklepejte, osolte a opepřete. Hovězí potřete hořčicí, položte na něj vepřové maso a pokryjte plátkem slaniny. Sviňte do role, převažte nití a opečte na rozehřátém oleji ze všech stran. Přeložte i s tukem do pekáče, přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, petržel, bobkový list, zrnka pepře a jalovce. V troubě pečte do měkka, podlévejte teplou vodou smíchanou s vínem. Koření odstraňte, zeleninu rozmixujte a šťávu dochuťte. Podávejte s rýží, bramborami nebo bramborovými knedlíčky.

Podobné recepty:

Myslivecká roláda, Myslivecká sekaná roláda, King Kong, Myslivecká Čalamáda, Plňená roláda