Tagliatelle s houbovou omáčkou

Potřebujeme:

200 g těstovin Tagliatelle (široké italské nudle), sůl, 1 lžičku oleje, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžičku másla, 2 cibule, ¼ kg čerstvých hub, mletý pepř, 1 lžíce hladké mouky, 2 dl mléka, 2 žloutky, 1 dl bílého vína, špetka šafránu

Jak na to:

Těstoviny uvařte podle návodu ve větším množství osolené vody, sceďte a nechte na sítu okapat. Na olivovém oleji a másle osmažte nadrobno pokrájenou cibuli, přidejte pokrájené čerstvé houby a za stálého míchání osmahneme. Přidejte hladkou mouku, promíchejte, zalijete mlékem, ve víně rozšlehanými žloutky a za stálého míchání povařte. Teplotu snižte a nechte ještě 5 min. vařit. Ochuťte pepřem, šafránem a podávejte s těstovinami.

Podobné recepty:

Těstoviny s houbovou sýrovou omáčkou, Smetanové tagliatelle, Šmakoun s houbovou omáčkou, Carbonara alla vegetariána, Americké tagliatelle