Šmakoun s houbovou omáčkou

19.11.2008
Potřebujeme:

2 kusy šmakouna, 50 gramů sušených hub, cibule, lžíce másla, lžíce mouky, lžíce zakysané smetany, sůl, pepř

Jak na to:

Houby zalijeme 2 sklenicemi vody, močíme několik hodin a pak vaříme půl hodiny. Cibulku nasekáme na drobno, osmažíme na másle, přidáme nasekané houby a dolijeme pomalu vývar z hub, chvíli povaříme, vlijeme smetanu s rozmíchanou moukou, dáme přejít varem, osolíme, opepříme. Na talíř položíme Šmakouna (jestli má být teplý tak chvilku ho osmažíme), zalijeme houbovou omáčkou a posypeme případně zelenou petrželkou. Vhodnou přílohou je vařený brambor.

Podobné recepty:

Šmakoun se zeleninou, Těstoviny s houbovou sýrovou omáčkou, Zapečené brambory se šmakounem, Telecí karbanátky s houbami a houbovou omáčkou, Krůti maso zapečené s rýží