Krůti maso zapečené s rýží

21.7.2011
Potřebujeme:

250 g kondenzované houbové polévky z konzervy, 100 ml polotučného mléka, 1 lžička sušené šalvěje, 1 lžička citronové šťávy, čerstvě mletý černý pepř, 200 g vařená rýže, 450 g vařeného krůtího masa nakrájeného na kostičky, 450 g blanšírovaných růžiček brokolice, 8 očištěných jarních cibulek nakrájených na široká kolečka, 15 g rozpuštěného másla, 50 g čerstvé strouhanky, 30 g strouhaného parmezánu

Jak na to:

Ve velkém vhodném kastrolu smícháme houbovou polévku, mléko, šalvěj, citronovou šťávu a trochu pepře. Odložíme 150 ml této směsi stranou a do kastrolu přidáme rýži a krůtí maso. Zakryjeme a při nejvyšším stupni vaříme 10 minut - po 5 minátch jednou promícháme.
Na krůtí maso rozložíme růžičky brokolice a jarní cibulku a zalijeme je uschovanou houbovou omáčkou. Zakryjeme a vaříme při nejvyšším stupni 8 minut.
Strouhanku smícháme s parmezánem a rozpuštěným máslem a nasypeme ji na brokolici s cibulkou. Při nejvyšším stupni jídlo 2 minuty zapékáme nebo ho necháme zhnědnout pod rozehřátým grilem a podáváme.

Podobné recepty:

Krůtí rizoto, Přírodní krůtí řízek, Krůtí závitek s rýží, Krůtí kostky na smetaně , Mleté maso zapečené s rýží, jogurtem a šalvějí