Smetanové tagliatelle

Potřebujeme:

400 g tagliatelle, 100 g strouhaného parmezánu, 2 lžíce mouky, trošku strouhaného muškátového oříšku, 500 ml smetany nebo mléka, sůl, 2-3 žloutky, 3 bílky

Jak na to:

Polovinu másla rozpustíme na pánvi, přidáme mouku, polovinu strouhaného sýra a na mírném ohni za stálého míchání přiléváme smetanu. Mícháme tak dlouho, až smetana zhoustne. Pak stáhneme z ohně, přimícháme zbylé máslo, sýr a necháme prochladnout. Do prochladlé omáčky přimícháme roząlehané žloutky, muškátový oříšek, sůl a v případě potřeby rozředíme troškou vývaru. Tagliatelle uvaříme ve slané vodě ?al dente?, scedíme, necháme okapat a šleháme z bílků tuhý sníh. Nudle smícháme s omáčkou, přimícháme sníh z bílků a v máslem vymazané ohnivzdorné misce pečeme v mírně vyhřáté troubě 15 minut.

Podobné recepty:

Carbonara alla vegetariána, Americké tagliatelle, Losos ve smetanové omáčce, Tagliatelle s houbovou omáčkou, Tiramisu