Dušená roštěná

Potřebujeme:

4 středně velké stonky řapíkatého celeru nakrájené na tenká kolečka, 1 velká oloupaná cibule nakrájená na kolečka, 200 g oloupaného tuřínu nakrájeného na kostky, 700 g hovězí květové špičky rozdělené na 4 plátky, 3/4 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, 300 ml hovězího vývaru, 3 lžíce chilli omáčky, 1 lžička mleté hořčice, 3/4 lžičky sušeného tymiánu, 650 g oškrabaných salátových brambor nakrájených na větší kousky, 100 g očištěných a pokrájených zelených fazolek, 1-2 lžičky škrobové mooučky, 1 lžíce studené vody, 3 středně velká grilovaná rajčata nakrájená na plátky (podle chuti)

Jak na to:

Troubu předehřejeme na 180 C. Do velkého žáruvzodrného kastrolu vložíme celer, cibuli a tuřín. Plátky hovězího po obou stranách osolíme a opepříme a rozložíme maso na zeleninu.
V misce smícháme vývar, chilli omáčku, hořčici a tymián a touto směsí maso a zeleninu přelijeme. Zakryjeme a pečeme v troubě 30 minut. Vyndáme kastrol z trouby a přidáme do něj brambory tak, aby byly co nejvíce ponořené. Ochutíme zbytkem soli a pepřem, opět zakryjeme a hodinu pečeme. Kdyby bylo maso se zeleninou příliš vyschlé, můžeme během pečení přidat trochu vývaru.
Přidáme do kastrolu fazolky tak, aby byly ponořené a pečeme ještě 10-15 minut, dokud nezměknou. Vyjmeme maso z kastrolu a uložíme ho na teplé místo.
Škrobovou moučku smícháme s vodou, přimícháme do zeleniny a na středně velkém ohni přivedeme do varu. Snížime teplotu a mírným varem minutu vaříme. Pak maso vrátíme do kastrolu, prohřejeme, ozdobíme kolečky rajčat a podáváme.

Podobné recepty:

Dušená jehněčí kýta, Ďábelská roštěná, Roštěná naruby, Roštěná na znojemský způsob, Dušená telecí