Ďábelská roštěná
9.8.2012
1 kg masa na řízky (roštěná, karé bez kosti, případně drůbež), 5 vajec, 2 PL hořčice, 2 lžíce kečupu, 1,5 KL soli, 1/2 KL černého mletého pepře, 1 KL vegety, 1KL kari koření, 1KL sladké papriky, 1KL štiplavé papriky, 1/2 KL mletého kmínu, 1 KL majoránky, 2 PL oleje
Jak na to:Masíčko očistíme, nařežeme na řízky, naklepeme. V misce smícháme všechny výše uvedené suroviny kromě majoránky a spolu je vymixujeme buď v mixéru nebo ponorným ručním šlehačem. Majoránku přidáme nakonec, aby byla celá, nepomixovaná. Touto směsí zalijeme řízky v misce a necháme odstát přes noc. Na další den řízky smažíme a podáváme buď s pečivem, bramborovou kaší nebo hranolky.
Podobné recepty:Ďábelska topinka, Ďábelská směs, Pálivá ďábelská pomazánka, Pálivá ďábelská pomazánka, Roštěná naruby