Jihočeské zelňáky vegetariánské
29.11.2009

1 sáček kysaného zelí (0,5 kg), polohrubú mouku 30 dkg, 3/4 kostky HERA (cca 190 g), kmín (nejlépe drcený), pepř (mletý), sůl
Jak na to:Z kysaného zelí dobře vymačkáme šťávu, dále ho můžeme ještě více pokrájet na drobno. Smícháme s ostatními surovinami a vzniklé těsto dobře prohněteme.
Na pomoučeném válu postupně vyválíme asi 3-5 mm silné placky. Pečeme nasucho z obou stran na sporáku - nejlépe na přírodní litině.
Důležité: Zelňáky nejlépe chutnají odležené (alespoň 8 h), proto je nejlépe připravujeme večer a druhý den jsou znamenité.
Autor receptu: Standa
Podobné recepty:Vegetariánské kung-pao, Jihočeské zelníky, Zelňáky u nás, Vegetariánské soté, Vegetariánské tofu se zeleninou