Vepřové koleno po beskydsku
2.5.2008
1 koleno, 1 velký panák vodky, 2 sklenky světlého piva, lžíce medu, kořenová zelenina jako na vývar, pár zrnek nového koření a pepře, bobkový list, sůl, pepř
Jak na to:Koleno opálíme, očistíme nožem, opláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme pivem, posolíme, přidáme bobkový list, pepř, vodku a med a vaříme pomalu dokud maso nebude téměř měkké. Pak přidáme umytou a oloupanou kořenovou zeleninu a dovaříme ho. Pak kolena vložíme do pekáče, dáme do trouby rozpálené na 200 stupňů a upečeme. Během pečení podléváme zbytky vývaru.
Podobné recepty:Marinované grilované koleno, Vepřové koleno marinované, Plněné vepřové koleno, Vepřové koleno, Pečené vepřové koleno s orientální omáčkou