Vepřové koleno marinované

Potřebujeme:

1 zadní vepřové koleno, 6 stroužků česneku, sůl, 2 velké lžíce dijonské hořčice, mletý pepř, 2 cibule, pivo na podlévání, 1 lžíce sádla nebo oleje

Jak na to:

Koleno vykostíme, trochu rozklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, opepřime, potřeme ostrou hořčicí a necháme v chladu 1-2 dny odležet. Pak koleno kůží navrch svíneme, převážeme motouzem nebo upevníme jehlami a dáme s nakrájenou cibulí do trouby, přidáme tuk a trochu vody s pivem. Pečeme pod poklicí asi 2 hodiny, podléváme pivem a vypečenou šťávou. Když je měkké necháme ho odkryté zčervenat.
Koleno podáváme s čerstvým chlebem, strouhanýn křenem, sladkokyselými okurkami nebo s hořčicí.

Podobné recepty:

Marinované grilované koleno, Plněné vepřové koleno, Vepřové koleno, Pečené koleno na pivu, Vepřové koleno