Telecí maso na víně

Potřebujeme:

1000 g telecího masa (nakrájeného na kostky), 2 lžíce sádla, 3 cibule (nakrájené nadrobno), 300 ml červeného vína, 2 rajčatové protlaky (160 g), 1 lžíce ostrého kečupu, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžička mleté pálivé papriky, špetka mletého černého pepře, 1 lžíce sójové omáčky, sůl dle chuti, voda na podlití

Jak na to:

Telecí maso omyjeme a nakrájíme. V hrnci na rozpáleném sádle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme maso a orestujeme, až pustí šťávu. Zasypeme sladkou i pálivou paprikou a necháme zpěnit. Mírně podlijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme sójovou omáčku, zakápneme vínem a dusíme do poloměkka. Pak vmícháme protlak, kečup, mírně podlijeme vínem a dusíme doměkka. Nakonec dochutíme solí a vínem.
Podáváme s rýží nebo s vařenými brambory.

Podobné recepty:

Telecí řízky na dezertním víně, Dušená telecí, Telecí maso na másle, Telecí panenka v sýrovém těstíčku, Telecí karbanátky