Polévka z řapíkatého celeru
19.11.2008

600 ml zeleninového vývaru, 1 malý svazek celerových řapíků, 1 žlutá cibule, 4 brambory, 100 ml zakysané smetany.
Jak na to:Vývar uvedeme do varu. Omyjeme a očistíme celer a pokrájíme ho na proužky. Celerové listy hrubě posekáme a uschováme na později. Oloupeme a pokrájíme cibuli. Oloupeme brambory a pokrájíme je na plátky. Zeleninu vložíme do vývaru a necháme asi 15 minut změknout. Brambory lžící rozmačkáme na kaši. Přidáme smetanu a ochutíme podle potřeby solí. Posypeme lístky celeru.
Podobné recepty:Papardelle s gorgonzolovou omáčkou, Mořský koktejl, Valentýnský salát, Řapíkatý celer s bešamelovou omáčkou, Zeleninová polévka s rýží