Zeleninová polévka s rýží

Potřebujeme:

200 g řapíkatého celeru, 2 malé pórky, 2 velké mrkve, půlka hlávky bílého zelí, 1 cibule, 200 g dušené nebo uzené šulky vcelku, 60 g másla, 60 g rýže, 1 l horké vody, sůl, mletý bílý pepř

Jak na to:

Zeleninu pečlivě očistíme a omyjeme. Celer, pórek a mrkev nakrájíme na tenká kolečka, zelí nasekáme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo a zeleninu na něm za stálého míchání 10 minut povaříme. Rýži propereme ve studené vodě a přidáme ji spolu se šunkou do vývaru. Polévku dochutíme solí a pepřem a na mírném ohni vaříme přibližně 20 minut.

Podobné recepty:

Osmažená Slovensku rýže, Zeleninová polévka, Špenátový dip nebo pomazánka, Rychlá zeleninová polévka, Zeleninová polévka