Řapíkatý celer s bešamelovou omáčkou

Potřebujeme:

500 g řapíkatého celeru, 1 PL másla, 1 KL hladké mouky, 200 ml sladké smetany, 3 vejce, 20 g tvrdého sýra, 100 g uzené šunky, pažitka, máslo, strouhanka

Jak na to:

Stonky celeru vaříme v osolené vodě do poloměkka asi 15 min. Z másla a mouky připravíme jíšku, rozmícháme se smetanou a do vychladlé směsi vmícháme žloutky. Potom přimícháme nastrouhaný sýr, nasekanou pažitku, nakrájenou šunku a sníh z bílků. Celer vložíme do vymazané a vysypané zapékací nádoby, vlijeme něj bešamelovou omáčku a zapékáme 20 - 30 min. při 180 ° C.

Podobné recepty:

Prsíčka na řapíkatém celeru, Mořský koktejl, Valentýnský salát, Zeleninová polévka na kyselo, Zapečené filé v sýrové omáčce