Valentýnský salát

Potřebujeme:

400 g celeru z toho 100 g řapíkatého, 150 g kuřecích prsou, 2 PL oleje, 2 dl vody, 2 PL octa, 1, 5 dl majonézy, 150 g krabích mražených tyčinek, 1 PL citronové šťávy, 50 g vlašských ořechů, sůl, hlávkový salát

Jak na to:

Omyté a osušené maso osolte a opečte na oleji do měkka. Občas podlijte trochou teplé vody. Vychladlé maso pokrájejte na tyčinky.
Řapíkatý celer očistěte a hlávkový salát rozeberte na lístky. Obíleným celer ponořte do octové vody, aby nezhnědne.
Krabí tyčinky rozmrazte, tepelně je však neupravujte a pokrájejte na dekorativní tvary.
Celer pokrájejte na tenké nudličky nebo nahrubo nastrouhejte, osolte a pokapejte citronem. Zalijte majonézou, přidejte na kolečka pokrájený řapíkatý celer. Dochuťte solí a octem. Zlehka promíchejte.
Salátové misky vyložte listy hlávkového salátu a naaranžujte na ně kuřecí a krabí maso.
Ozdobte lístky řapíkatého celeru a ořechy.
Podávejte jako samostatné jídlo.
Dobrou chuť!

Podobné recepty:

Valentýnský zmrzlinový pohár, Zamilovaný salát, Olivový salát, Valentýnský zdravý dort, Valentýnský dort od Marty