Omelety z brambor
15.12.2010

40 dekagramů vařených brambor, 25 dekagramů polohrubé mouky, 4 vejce, 5 dekagramů másla, 5 decilitrů mléka, 1 ? dekagramů droždí, špetka cukru, sůl, lžíce sekané petrželky nebo pažitky
Jak na to:Studené brambory jemně nastrouháme, přidáme kvásek z droždí, cukru a mléka, žloutky, sůl, pažitku a postupně mouku. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Na vymaštěné pánvi pečeme silnější palačinky, které při pečení obrátíme. Upečené obrátíme nebo přeložíme a podáváme k zelenině nebo je zeleninou plníme (hráškem, špenátem, brokolicí apod.)
Podobné recepty:Omelety plněné mletým masem, Bramborové omelety s uzeným masem, Špenátové omelety se šunkovou pěnou, Drůbeží játra v omeletě, Vaječné omelety