Bramborové omelety s uzeným masem
400 gramů brambor, 200 gramů uzeného masa, 100 gramů cibule, 4 vejce, 40 gramů oleje, mletý pepř, sůl
Jak na to:Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme zchladlé nakrájíme na plátky. Uzené maso uvaříme doměkka a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na tenké plátky a rozebereme na kroužky, vložíme do pánve se zahřátým olejem a jenom zpěníme, aby zůstala světlá. Přidáme plátky brambor, uzené maso, osolíme, opepříme, dobře promícháme a rozdělíme na čtyři díly. Každý díl brambor s masem v pánvi opečeme, zalijeme rozšlehaným, osoleným vejcem a necháme ztuhnout. Na talířích omelety obkládáme čerstvou nebo sterilovanou zeleninou.
Podobné recepty:Omelety plněné mletým masem, Chlupaté knedlíky s uzeným masem, Plněné drapáky, Zelné palačinky s uzeným masem, Bramborové knedlíčky plněné masem