Bramborové knedlíčky plněné masem

Potřebujeme:

600 g brambor, 125 g škrobové bramborové moučky (Solamylu), 2 vejce, 40 g hrubé krupice, hrubá mouka, uzené maso (škvarky), sůl

Jak na to:

Uvařte ve slupce brambory, vychladlé oloupejte a nastrouhejte. Přidejte škrobovou moučku, krupici, osolíme, přidejte vejce a na desce s hrubou moukou zpracujte těsto. Nenechávejte ho odležet, je nutné zpracovat ho hned. Z těsta udělejte válec, rozkrojte na 3 díly a z každého dílu udělejte 3 knedlíčky. Plňte je na kostičky nakrájeným uzeným masem (škvarky).

Knedlíčky vařte 4 min., Pak je obraťte a vařte další 4 min. Po vyjmutí z vody propíchněte vidličkou, aby z nich vyšla pára. V míse je omastíme, aby se navzájem nepolepili.

Podobné recepty:

Chlupaté knedlíky s uzeným masem, Plněné drapáky, Knedlíčky s hlívou, Hovězí polévka s knedlíčky, Plněné okurky