Kuře v balíčku po provensálsku
26.11.2010

1 kuře (nebo králík), 8 plátků slaniny, 3 stroužky česneku, 500 g rajčat, petržel, bazalka (čerstvá), 2 líce oleje, 1 čaj.lž. ozmarýnu, 1 čl tymiánu, sůl, pepř
Jak na to:Maso rozporcujeme na 8 dílů, každý zabalíme do slaniny s kouskem tymiánu, česneku, a rozmarýnu. Osolíme, opepříme, balíčky sepneme párátkem, vložíme do rozpáleného oleje, pečeme do červena. Pak vložíme balíčky do zapékací misky, přidáme rozkrájená rajčata (oloupaná), pečeme 45 minut. Při podávání posypeme petrželkou a bazalkou.
Příloha:
brambory
Kuře po provensálsku, Kuře po provensálsku, Kuře po provensálsku, Kuře na pivě, Uzené kuře