Kuře po provensálsku
11.1.2012
1 kuře, 70 g slaniny (uzená, oravská), 200 ml bílého vína, 200 ml masoxového vývaru, 3 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, 2 rajčata, tymián, bobkový list, celý pepř, rozmarýn, čerstvou petrželku
Jak na to:Kuře rozporcujeme a osolíme. Každou porci obalíme plátky slaniny a omotáme nití, nebo slaninu připevníme jehlicí.
Takto upravené maso poprášíme hladkou moukou a prudce opečeme na rozehřátém oleji. Podlijeme bílým vínem a masoxovým vývarem.
Přidáme nakrájená rajčata, tymián, bobkový list a 2-3 zrnka pepře. Přikryté dusíme téměř do měkka asi 1 hodinu.
Přidáme čerstvý rozmarýn a dusíme ještě 10-15 minut.
Porce můžeme na talíři posypat petrželkou.
Kuře po provensálsku, Kuře v balíčku po provensálsku , Kuře po provensálsku, Kuře na pivě, Uzené kuře