Kuře po provensálsku

20.10.2011
Potřebujeme:

1 kuře, sůl, 70 g uzené slaniny, 1 lžíci hladké mouky, 3 lžíce oleje, 0,2 l bílého vína, 0,2 l masoxového vývaru, tymián, bobkový list, 2 rajčata, pepř, rozmarýn, zelenou petrželku

Jak na to:

Kuře rozporcujeme a osolíme. Obalíme plátky uzené slaniny, které připevníme nití nebo jehlicemi. Poprášíme hladkou moukou a prudce opečeme na rozehřátém oleji. Podlijeme bílým vínem a masoxovým vývarem. Přidáme tymián, bobkový list, nakrájená rajčata a 2-3 zrnka pepře. Přikryjeme a udusíme téměř do měkka. Pak přidáme čerstvý rozmarýn a dodusíme. Podáváme s nadrobno posekanou petrželkou.

Podobné recepty:

Kuře v balíčku po provensálsku , Kuře po provensálsku, Kuře po provensálsku, Kuře na pivě, Uzené kuře