Medailonky ze zvěřiny s zeleným pepřem

11.11.2011
Potřebujeme:

50 g másla, 8 medailonů ze zvěřiny (srnčí, mufloni ap), 4 jemně pokrájené šalotky, 2 lžíce brandy nebo armaňaku, 1 lžíci francouzské hořčice, 250 ml vývaru, 1 lžíci zeleného pepře, 150 ml smetany, sůl

Jak na to:

Na pánvičce rozehřejeme máslo a rychle osmahneme za 3 až 4 minuty zvěřinu z obou stran, dokud mírně nezhnědne. Přeložíme na servírovací mísu a udržujeme v teple. Do pánve přidáme šalotky a osmahneme 3 až 4 minuty. V naběračce zahřejeme brandy, zapálíme jej a nalijeme na šalotky. Přimícháme hořčici, přidáme vývar a uvedeme do varu. Vaříme rychle, aby byl redukován objem na polovinu, pak přidáme koření, smetanu a podle chuti sůl. Prohřejeme a lžící přeložíme na medailonky a podáváme.

Podobné recepty:

Mandlové medailonky s dresinkem, Vepřové medailonky plněné olivami se smetanovou omáčkou, Vepřové medailonky s ovocem, Jelení hruď s bílou křenovou omáčkou, Medailonky z tresky