Jelení hruď s bílou křenovou omáčkou

3.10.2012
Potřebujeme:

jelení hruď, sůl, voda, ocet, cibule, hřebíček, pepř, bobkový list Omáčka: vývar ze zvěřiny, 3 PL světlé máslové jíšky, 2 dl šlehačky, 5 PL čerstvě nastrouhaného křenu, cukr

Jak na to:

Odleženu a očištěnou hruď umyjte, osolte a uvařte ve vodě s octem, cibulí, hřebíčkem, pepřem a bobkovým listem. Měkké maso vyjmeme, pokrájejte na porce, uložte na ohřátou mísu a podávejte s omáčkou.

Omáčka: Vývar ze zvěřiny zahustíte světlou máslovou jíškou, přidejte šlehačku a dobře nahusto vymíchejte. Nechte přejít varem. Potom přidejte nastrouhaný křen a špetku cukru. Omáčku nevařte, ale spolu s masem hned podávejte.

Podobné recepty:

Jelení medailonky se šípkovou omáčkou, Jelení medailonky se šípkovou omáčkou, Filé s křenovou omáčkou, Losos s křenovou omáčkou, Jelení kýta na víně