Filé s křenovou omáčkou

3.10.2011
Potřebujeme:

1 jablko, citronová šťáva, 1 malá cibule, 1 lžíce másla, 100 g čerstvého křenu, 200 g smetany, 1 PL nasekané petrželky, sůl, cukr, 4 plátky filé z tresky, pepř, 2 lžíce mouky, 1 vejce, 50 g mandlových lupínků, 100 g strouhanky, 4 lžíce oleje

Jak na to:

Jablko nakrájíme na malé nudličky a pokapeme citronovou šťávou. Cibuli oloupeme, pokrájíme na kostky a spolu s jablkem opražíme do sklovitá. Přidáme křen a necháme zpěnit. Přilijeme smetanu a povaříme asi 2 minuty. Do omáčky vmícháme nať, osolíme a dochutíme cukrem. Filé omyjeme, usušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Obalíme v mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec v mandlových lupíncích smíšených se strouhankou. Rozpálíme olej a filé opečeme z každé strany 4 min. Podáváme s křenovou omáčkou s bramborovým salátem.

Podobné recepty:

Filé s koprovou omáčkou, Pikantní filé, Pikantní rybí filé se sýrem, Filé na slanině, Plněné rybí filé