Vepřové medailonky plněné olivami se smetanovou omáčkou
300 g vepřové panenky, 100 g oliv, 5 dkg slaniny, 2 dcl smetany na šlehání, sůl, zelený pepř, olej
Jak na to:Vepřovou panenku zbavíme šlach a nakrájíme na medailonky asi 1,5 cm silné. Ve středu uděláme dírku, do které vkládáme olivy. Aby nám olivy z masa nevypadávaly, přichytíme je párátkem. Takto připravené medailonky osolíme, opepříme, na rozehřáté pánvi z obou stran předpražíme a vložíme péci do předem rozehřáté trouby.
Příprava omáčky: Slaninu nakrájíme na malé kostičky, vložíme do hrnce se zeleným pepřem, zlehka opečeme a podlijeme smetanou na šlehání. Přivedeme do varu. Pokud omáčka nezhoustne, můžeme ji zahustit solamylem. Podáváme s hranolkami.
Vepřové medailonky s ovocem, Vepřové medailonky s rokfortovou omáčkou, Šalvějové medailonky na špízu s čerstvou grilovanou kukuřicí, Fitness mix s medailónky z vepřové panenky s bylinkovou omáčkou, Panenské medailonky ve vlaškém ořechu