Čínská ostro-kyselá polévka

Potřebujeme:

slepičí vývar a v něm nakrájená mrkev na kroužky, kedluben, petržel, zavařování kapii, sýr tofu, bílé neuzené houby, žampiony, hlívu ústřičnou, shitake, Jidášovo ucho podle chuti, Solamyl, sójovou omáčku, ocet, 2 vejce, sladkou papriku, chilli

Jak na to:

Do slepičího vývaru přidáme nakrájené houby, přidáme přibližně 6 PL sójové omáčky, 1 chilli a vaříme asi půl hodiny. Potom přidáme kapii a tofu nakrájené na kostičky, dochutíme pepřem, mletou červenou paprikou a asi 5 PL octa. Můžeme ještě dochutit sojovou omáčkou.
V misce s trochou studené vody úplně rozpustíme asi 3-4 PL Solamylu, vlijeme do polévky a necháme přejít varem. Pak už jen rozšleháme 2 vajíčka a pomalu vlijeme do polévky. Přitom stále mícháme vidličkou. Trošku ještě povaříme a povaříme. Můžete přidat i bambusové výhonky a sójové klíčky.

Podobné recepty:

Ostro-kyselá polévka, Čínská hovězí kyselopálivá polévka, Čínská polévka , Kyselá polévka - couračka, Kyselá koprová polévka