Ostro-kyselá polévka
31.5.2012
1 kuřecí nebo slepičí vývar, tofu nebo kuřecí maso, 1 mrkev, 200 g hub / Jidášovo ucho /, sójové klíčky, solamyl, sójová omáčka, 1 vejce, chilli papričky, ocet
Jak na to:Mrkev, houby a sójové klíčky nakrájíme na drobné kostičky a přidáme do ochuceného vývaru. Zeleninu povaříme s tofu, nakrájeným na malé kostičky nebo kuřecím masem cca 5 min. Do vývaru přidáme chilli papričky, ocet a sójovou omáčku, která polévku zabarví do hněda. Za prudkého varu zahustíme solamylem a před dovařením přidáme rozmixované vajíčko. Hotovou polévku posypeme nadrobno nakrájeným pórkem.
Podobné recepty:Čínská ostro-kyselá polévka, Kyselá polévka - couračka, Kyselá koprová polévka, Kyselá polévka s hlívou, Kyselá vaječná polévka