Paštika z husích jater

17.10.2012
Potřebujeme:

4 porce
200 g husích jater, 100 g kuřecích prsou, 150 ml šlehačky, 25 ml brandy, špetku Obroušená citronové kůry, pepř, mletý zázvor, mletý muškátový oříšek, mleté ​​nové koření, sůl, máslo na vytřené formiček, husí sádlo na zalití , bobkový list, celé nové koření

Jak na to:

Kuřecí maso a játra zbavíme blan, nakrájíme na kostičky a necháme krátce v mrazničce vychladit. Játra dáme do mixéru a rozmixujeme. Přidáme kuřecí prsa, koření, citronovou kůru a brandy.
Směs osolíme, a jakmile začne houstnout, postupně přidáme smetanu. Když se tekutina vpije do masa, vznikne hladká hmota, kterou rozdělíme do máslem vytřené zapékacích misek. Misky zakryjeme alobalem, postavíme na hlubší plech, na který nalijeme teplou vodu do ¾ výšky formiček.
Plech vložíme do trouby vyhřáté na 150 C a pečeme 30 až 40 min (podle velikosti a tloušťky formiček). Po upečení necháme paštiku ve formičkách vychladnout, povrch ozdobíme bobkovými listy, novým kořením a zalijeme trochou rozpuštěné husích masti. Necháme ztuhnout a dáme do chladničky. Podáváme s bílým chlebem.

Podobné recepty:

Husí játra, Husí játra se žampiony, Francouzská paštika z kachních jater, Domácí paštika z kuřecích jater, Plněné bramborové lokše