Francouzská paštika z kachních jater
500 g kachních jater, 750 g vepřového boku, 4 lžíce koňaku, pepř, sůl, muškátový oříšek, 50 g slaniny
Jak na to:Nejdříve nakrájíme asi 150 g jater na půlcenrimetrové plátky a dáme je stranou. Ostatní játra umeleme s vepřovým bokem, osolíme, opepříme, strouhneme muškátového oříšku a přilijeme koňak. Vše dobře promícháme. Kameninovou, litinovou misku nebo mísu z žáruvzdorného skla vyložíme plátky slaniny, na které rozetřeme půlku masové směsi. Poklademe plátky jater a znovu vrstvíme mleté maso. Nahoře ozdobíme plátky slaniny. Zvolna pečeme v troubě, přikryté pokličkou nebo alobalem, asi dvě hodiny. Paštiku podáváme studenou s bílou vekou.
Podobné recepty:Francouzská kachní játra, Husí játra, Kuřecí játra na způsob kachních, Domácí paštika z kuřecích jater, Terina z kachních jater s portským vínem