Husí játra se žampiony
28.8.2012
200 g husích jater, 150 g žampionů, 1 PL husím sádle, 2 lžíce sladké smetany, 5 cl červeného vína, česnek, cibule, petrželová nať, pepř, sůl
Jak na to:Na husích játrech zpěníme nastrouhanou cibuli, přidejte žampiony, česnek, petrželku a pod pokličkou chvíli poduste. Když se šťáva speče na mast, přidejte játra pokrájenou na kostičky, po orestovanou ji podlijte vínem a smetanou a ještě pár minut poduste. Když šťáva zhoustne, játra odtáhněte z ohně a nechte zakrytou 5 min. stát. Podávejte s hrášková rýží. Jídlo posolte až na talíři.
Podobné recepty:Překládána husí játra, Kachní játra s jablky, Husí játra, Husí játra s hruškami, Husí játra s hruškami