Husí játra
4.11.2011
400 g husích jater, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 400 ml vepřového sádla, majoránka, nadrobno nasekanou pažitku, pepř, sůl
Jak na to:Omytou husí játra nakrájíme na malé kousky nebo umeleme na masovém mlýnku. Cibulku nastrouháme na hrubém struhadle a zpěníme na oleji. Potom přidáme nakrájenou nebo umletou játra. Podle chuti osolíme, okořeníme mletým pepřem, trochou majoránky a přidáme prolisovaný česnek. Za stálého míchání játra osmahneme. Potom dáme opražené játra do žáruvzdorný nádoby, zalijeme horkou rozehřátou mastí, promícháme a necháme ztuhnout.
Podobné recepty:Překládána husí játra, Kachní játra s jablky, Husí játra s hruškami, Husí játra s hruškami, Plněné bramborové lokše