Plněné bramborové lokše
23.5.2012
500 g brambor, 100 g hladké mouky, sůl, husí tuk
Náplň: 500 g husích jater, 250 g husích škvarků, sůl, pepř, husí tuk
Uvařené brambory oloupeme, protlačíme, přidáme mouku a sůl. Vypracujeme těsto, které rozdělíme na menší kousky. Každý kousek na pomoučněném vále rozválíme na tloušťku ½ cm a na rozpálené plotně upečeme. Husí játra omyjeme a v celku pomalu dusíme v husím tuku na mírném ohni asi 20 minut. Když jsou játra hotová, vyjmeme ji a umeleme. Přidáme umleté husí škvarky, pepř, trochu tuku a sůl. Vše dobře rozmícháme nebo promixujeme. Lokše potřeme husím tukem a naplníme připravenou nádivkou. Podáváme s kyselou okurkou nebo čalamádu.
Podobné recepty:Bramborové knedlíky k uzenému masu, Plněné lokše, Plněné lokše, Lokše, Česnekové drapáky (lokše)