Plněné lokše

17.11.2011
Potřebujeme:

500 g uvařených brambor ve slupce, 200 g hladké mouky, 1 lžíci sádla, sůl
Náplň: 250 g vepřových jater, 1 lžíci sádla, 1 cibule, 100 g hlívy, 150 g mražené zeleniny, 1 lžíci kečupu, sůl, pepř, kmín

Jak na to:

Uvařené brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, sádlo, osolíme a vypracujeme hladké těsto. Z těsta formujeme kuličky o průměru asi 6 cm, každou rozválíme na pomoučněném vále na tenoučké placky a opékáme na suché teflonové pánvi z obou stran. Upečené lokše naplníme náplní a svineme.
Náplň: Játra nakrájíme na kousky a spolu s pokrájenou cibulí a hlíva osmahneme na sádle. Přidáme zeleninu, opepříme, osolíme, posypeme kmínem a dusíme do měkka. Před dokončením dušení přidáme kečup.

Podobné recepty:

Plněné lokše, Plněné bramborové lokše, Lokše, Česnekové drapáky (lokše), Tašky z lokšového těsta